Leander Broere lijsttrekker PvdA Dalfsen

Leander Broere is lijsttrekker van de PvdA Dalfsen. Foto: Aangeleverde foto

Leander Broere (40) uit Lemelerveld is lijsttrekker voor de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Dalfsen.

De leden van de PvdA-afdeling hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Broere is sinds 2018 raadslid voor de PvdA en huidig fractievoorzitter van de tweekoppige raadsfractie. Broere wordt door de ledenvergadering ook naar voren geschoven als mogelijke wethouderskandidaat mocht de PvdA in positie komen om deel te gaan nemen aan een nieuwe coalitie.

Op de kandidatenlijst vallen verder een aantal nieuwe namen op. De nummer twee is Stienus Melis (49) uit Dalfsen. Een ervaren volksvertegenwoordiger die jarenlang als raadslid namens de PvdA actief is geweest in de gemeente Westerwolde.

De top drie wordt gecompleteerd door een ander nieuw gezicht; tevens de jongste kandidaat; Raymond Lozekoot (29).

Zittend Raadslid José Eilert is wel als lijstduwster op de lijst terug te vinden maar heeft aangegeven na drie periodes afscheid te willen nemen van het raadswerk en ruimte te bieden aan nieuw talent.

De PvdA presenteert in november haar verkiezingsprogramma. „Wij zijn op dit moment druk bezig om inhoud te geven aan ons verkiezingsprogramma op basis van gesprekken met onder ander plaatselijk belang van onze dorpen, ondernemersverenigingen, huisartsen, maatschappelijke organisaties, etc. zodat wij een verkiezingsprogramma kunnen presenteren met input uit onze samenleving. Het moet een programma worden door en voor de Dalfsenaren en wij nodigen iedere inwoner dan ook nadrukkelijk uit om inbreng te leveren”, zo besluit de kersverse lijsttrekker.

Nieuws

Meest gelezen