Leerlingen Ambelt maken en plaatsen toonbank pashokjes bij again.nu in Meppel. 'Hoe praktijkgericht wil je het hebben'

Eigenaar Kees Witteveen (tweede van links) is blij met het werk van docenten en leerlingen van de Ambelt.

Eigenaar Kees Witteveen (tweede van links) is blij met het werk van docenten en leerlingen van de Ambelt. Foto: Aangeleverde foto

Een toonbank en pashokjes hebben leerlingen van De Ambelt gemaakt en geplaatst bij Again, een bedrijf in tweedehands kleding aan de Douwenmaat in Meppel.

Eigenaar Kees Witteveen bestiert de website again.nu vanuit de gedachte van duurzaamheid. ‘Waarom zou je veel geld besteden aan gloednieuwe kleding als tweedehands kleding vaak nog heel erg mooi is en stukken voordeliger?,’ zegt hij. Waar de kleding eerst alleen online werd aangeboden, is er nu een pand aan de Douwenmaat.

De toonbank en de pashokjes zijn ter plaatse ingemeten, op hun plek gezet en gemonteerd. Kees Witteveen: ‘Hoe praktijkgericht wil je het hebben. Het ziet er echt geweldig uit. Ik ken het speciaal onderwijs goed en het is heel leuk om met deze kinderen te werken.’

‘Met de leerlingen buiten de deur werken; dat doen we niet vaak genoeg’, laat docent Simon van der Meijden weten. ‘Het is ontzettend leuk en zo zien ze in de praktijk hoe hun werk gebruikt wordt.’ Samen met vijf leerlingen en collega-docent Dolf Noordeloos toog Simon naar Meppel voor het plaatsen van de toonbank en pashokjes.

De praktijkopdracht valt in goede aarde bij de leerlingen. Daan van der Steenhoven: ‘We hebben allemaal aan onderdelen ervan gewerkt. Ik vind het leuk om in de praktijk te werken, je leert er veel van’, zegt de derdejaars.