Leerlingen Mackayschool in Meppel bakken taartjes voor de 'Dag van de Leraar'

Dag van de Leraar, waardering voor leraren van Promes. Foto: Stichting Promes

Het was de afgelopen schooldagen een drukte van belang in ‘de bakkerij’ van de Mackayschool van Promes in Meppel. Leerlingen van de school maakten samen met hun leraren gebak voor alle ruim tweehonderd leerkrachten en medewerkers van Promes.

Met dozen vol gebak en in een antieke omgebouwde VW-bus reed bestuurder Niels Strolenberg dinsdag langs alle scholen van de onderwijsstichting in Nijeveen, Meppel, IJhorst en Staphorst. „Dag van de Leraar! Een mooie dag om stil te staan bij de schoonheid van het vak, maar ook om onze waardering uit te spreken voor alle leraren”, vertelt Strolenberg, zelf voormalig leerkracht.

Over waarom hij de waardering van groot belang vindt zegt Strolenberg: „Onze leerkrachten zorgen ervoor dat kinderen vragen stellen, dat ze kunnen luisteren naar anderen, zelf denken en praten. Dat kinderen meer leren dan ze zelf voor mogelijk hielden. Zij leren onze kinderen dat ze met iemand anders helpen ook zichzelf helpen en dat je van iemand iets gunnen nooit minder wordt. Zij leggen kinderen uit dat als ze een ander kunnen begrijpen dat ze meer zichzelf kunnen zijn. En natuurlijk zorgen onze leerkrachten ervoor dat leerlingen goed kunnen rekenen, lezen en schrijven. Leerkrachten werken samen met mensen van de toekomst”.

Nieuws

menu