Leerlingen Stad & Esch Meppel mengen zich tussen militairen bij de Roadshow. 'Een baan binnen Defensie zie ik wel zitten'

Een klimwand beklimmen, een hindernisbaan afleggen en virtueel in het hoofd van een militaire kruipen. Dat kon woensdag en donderdag tijdens de Roadshow bij de topsporthal op onderwijspark Ezinge.

Ruim 260 derdejaarsleerlingen van Stad en Esch Beroepencollege en de Praktijkschool maakten deze week kennis met de Roadshow van Defensie.

Ruim 260 derdejaarsleerlingen van Stad en Esch Beroepencollege en de Praktijkschool maakten deze week kennis met de Roadshow van Defensie. Foto: Martijn Bijzitter

Ruim 260 derdejaarsleerlingen van Stad & Esch Beroepencollege en de Praktijkschool maakten deze week kennis met de zogenoemde Roadshow van Defensie. De show trekt door heel Nederland en laat scholieren kennismaken met het werken en leven bij Defensie. De parkeerplaats achter de sporthal bemand met militairen en legertenten.

Conditie

Een aantal leerlingen staat geïnteresseerd te luisteren naar een van de mannen in uniform. De leerlingen krijgen uitleg over zijn werkervaringen bij de Koninklijke marine. De scholieren zien een baan bij Defensie wel zitten: „Het lijkt mij heel gaaf om bij Defensie te werken. Het dragen van een uniform, schieten en sportief bezig zijn, zie ik al helemaal zitten. Het komende jaar ga ik goed nadenken over wat ik dan precies wil gaan doen. Ik moet dan nog wel werken aan mijn conditie”, lacht een van de leerlingen. Zodra de scholieren weglopen, roept een van de mannen hen na: „Succes hé, met jullie keuze dames. Wij heten jullie alvast van harte welkom.”

Techniek

In het kader van Sterk Techniek Onderwijs hoopt Stad & Esch scholieren te enthousiasmeren voor een beroep in de techniek. De school wil er een terugkerend evenement van maken met scholieren van Terra, Greijdanus en Dingstede. Ook hoopt de school in de toekomst scholieren van SG Eekeringen en RSG Tromp Meesters uit Steenwijk te ontvangen. Wegens de coronapandemie werd de Roadshow alleen georganiseerd voor de leerlingen van Stad & Esch.