Leerlingen bekijken eigen musical in bioscoop

Leerlingen van groep 8 van OBS Commissaris Gaarlandt bezoeken de film ‘Verboden te voeren’ in de bioscoop. Aangeleverde foto

Meppel - Leerlingen van groep 8 van OBS Commissaris Gaarlandt bezochten maandag 29 juni de première van hun eigen musicalfilm ‘Verboden te voeren’ in de bioscoop.

Door de corona moest de musical in heel korte tijd worden ingestudeerd en werd besloten om de musical te verfilmen. Na een paar weken van repeteren, liedjes en dansjes oefenen en decor bouwen volgde een week van filmopnames, die ook deels buiten plaatsvonden. De musical speelt zich af in ‘Jongevoets dierenpark’ en gaat over een zeldzame ‘Oelewapper’, die ontsnapt is.

Zowel het filmen als de montage werd op vakkundige wijze gedaan door Marijke Drogt en Jack Corbeek, de moeder en opa van Tycho. Enkele stukjes film werden op creatieve wijze gemaakt door Vera, een van de leerlingen. Alles was net op tijd klaar voor de filmpremière.

Resultaat

Vol verwachting fietsten de kinderen richting het Luxor Theater in Meppel, iedereen was reuze benieuwd naar het resultaat. En dat resultaat mocht er zijn, het is een enorm leuke film geworden. De kinderen spetterden van het witte doek, als echte acteurs en actrices. En het was een leuke ervaring; want hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze zichzelf levensgroot hebben gezien op een bioscoopdoek?

Er werd natuurlijk veel gelachen, vooral wanneer ze zichzelf close-up in beeld zagen. Ook het bekijken van de dansjes was hilarisch.