Leerlingen uit Meppel bouwen mee aan elektrische racewagen van Gymnasium Celeanum in Zwolle. 'Deze auto is lichter en gestroomlijnder'

Een team van twintig leerlingen, onder wie twee uit Meppel, neemt nog geen vakantie. De scholieren van het Gymnasium Celeanum in Zwolle bouwen een elektrisch voertuig dat in september meedoet aan de EV Experience op het circuit van Zandvoort en in de zomer van 2022 aan de Shell Eco-marathon, een Europese wedstrijd voor zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen.

Een deel van het team van CeleRacing: Bovenste rij: Roelof Zijda, Berber de Vries, Emily van Dijk, Robert jan Medendorp, Jasper van Keulen en Kylian Wieringa. Onderste rij: Piene Land, Caitlin de Groot, Fedde Rommens en Annika Werkman.

Een deel van het team van CeleRacing: Bovenste rij: Roelof Zijda, Berber de Vries, Emily van Dijk, Robert jan Medendorp, Jasper van Keulen en Kylian Wieringa. Onderste rij: Piene Land, Caitlin de Groot, Fedde Rommens en Annika Werkman. Foto: Michiel Kolle

De docenten van het gymnasium zitten in groepjes in het gras voor het schoolgebouw aan de Zoom in Zwolle. Bossen bloemen staan klaar, gevulde glazen op de tafels. Het onderwijzend personeel maakt zich op voor een toespraak en het afscheid van een collega. Daarna begint voor hen de vakantie.

Nieuws

menu