Leerlingen uit Oekraïne brengen bezoek aan Drukkerijmuseum als onderdeel van praktijklessen

De leerlingen drukten 'Vrij Oekraïne' op het papier.

De leerlingen drukten 'Vrij Oekraïne' op het papier. Foto: Aangeleverde foto

Middelbare scholieren uit Oekraïne brachten afgelopen woensdag een bezoek aan het Drukkerijmuseum in Meppel. In het gebouw aan de Kleine Oever gingen de leerlingen onder andere aan de slag met het marmeren van papier.

In het museum bleek de taal geen barrière te zijn en begonnen de leerlingen vol enthousiasme aan het marmeren. Na het marmeren werden posters in de kleuren van de Oekraïense vlag gedrukt met de tekst ‘Vrij Oekraïne’. Naast het marmeren van papier leerden de leerlingen nog veel meer. Een zeefdruk en een speurtocht door het museum maakte de ochtend compleet.

De leerlingen, die tussen de 12 en 17 jaar zijn, wonen in diverse gastgezinnen of in het oude ziekenhuis. Zij volgen taalonderwijs in een project van de gezamenlijk middelbare scholen in Meppel. Het aanleren van de Nederlandse taal in deze setting wordt ondersteund door praktische lessen, zoals deze. Met een tas vol creaties en een ervaring rijker gingen de leerlingen huiswaarts, nadat ze de vrijwilligers in het Oekraïens én het Nederlands hadden bedankt voor het bezoek.