Leerlingen van CSG Dingstede brengen fairtrade onder de aandacht

Expositie van werkstukken over fairtrade.

Expositie van werkstukken over fairtrade. Aangeleverde foto

Leerlingen uit klas 2 van CSG Dingstede in Meppel hebben tijdens de tekenles het thema ‘fairtrade’ verbeeld. Van een deel van de werkstukken is een expositie samengesteld die te zien is in een leegstaand winkelpand in Woldstraat nummer 47.

Dingstede is sinds de fairtrade-week van 2021 een ‘fairtrade-school’. Het is daarmee de eerste school voor voortgezet onderwijs die die titel heeft. Om die titel te behouden worden er fairtrade-producten op school gebruikt zoals thee en koffie. Daarnaast zijn er activiteiten als een tekenproject en de onlangs opgevoerde musical Max Havelaar. Verder vindt er communicatie plaats over fairtrade, zowel intern als extern.

Bij één van de tekeningen schrijft een leerling: „Met fairtrade kunnen boeren een beter leven hebben. Hier werken boeren en een handelaar fairtrade, waar de boer én de handelaar voordeel van hebben.”

Een ander noteert: „Dit meisje werkt op een plantage die ondersteund is door fairtrade. Ze hoeft niet te werken, maar doet het graag om haar ouders te helpen. Dankzij fairtrade verdienen ze genoeg geld, dus daarom is ze blij.”