Leerlingen van de IJsvogel in Meppel nemen met feestelijke dag afscheid van locatie Oosterboerschool. Vanaf volgende week wennen op de nieuwe locatie

De dag begon goed. Met een ijsje... Foto: Daan Prest

Het was voor de leerlingen van Kindcentrum de IJsvogel in Meppel een feestelijke dag. De zomervakantie is nog niet begonnen, maar zo voelde het voor de kinderen op de locatie Oosterboerschool aan de KP-Laan misschien wel een beetje. Voor de laatste keer verlieten ze vanmiddag hun schoolgebouw.

In februari 2020 werd bekend dat de Oosterboerschool en obs de Tolter samen verder gaan. Afgelopen schooljaar vormden de beide scholen al een eenheid onder de naam Kindcentrum de IJsvogel maar waren er nog wel twee locaties. In het nieuwe schooljaar komen alle leerlingen samen in het schoolgebouw van de Tolter aan de Engelgaarde.

Om in stijl afscheid te nemen was het vrijdag een feestdag. Die begon op de locatie Oosterboerschool al met een ijscokar en gedurende de dag was er een programma met diverse workshops.

Aan het eind van de schooldag verlieten de leerlingen voor het laatst de vertrouwde lokalen in de voormalige Oosterboerschool. In de twee weken voor de zomervakantie mogen ze alvast wennen aan het schoolgebouw aan Engelgaarde.

Nieuws

menu