Leger des Heils in Meppel bestaat 135 jaar

Van links naar rechts Majoor Richard Baard, missionair werker Sarien Horinga en locatiecoördinator Heleen Rigterink voor het pand aan de Havenstraat 13 in Meppel. Foto: Leger des Heils

Het Leger des Heils aan de Havenstraat 13 in Meppel bestaat 135 jaar. Op oudejaarsavond 1887 werd in Meppel voor de eerste keer een bijeenkomst gehouden.

Bijna al die tijd was het adres hetzelfde. Het Leger des Heils heeft afgelopen jaren wel wat verbouwingen en veranderingen gekend, maar het uitgangspunt is nog altijd hetzelfde: er willen zijn voor mensen en daarnaast ook de bijbelse boodschap uitdragen in woord en daad.

Aan de Havenstraat zijn nu een tweedehands kledingwinkel en een buurthuiskamer gevestigd. De huiskamer is door de week open voor wie maar behoefte heeft aan een kop koffie, een praatje, wat gezelligheid. Op zondag vinden in diezelfde huiskamer de samenkomsten plaats. De winkel heeft een ruim aanbod kleding tegen betaalbare prijzen. Ook daarvoor geldt dat iedereen er welkom is.

Zaterdag 31 december, op de dag van het 135-jarig bestaan, is de locatie open van 10.00 tot 14.00 uur. Uitnodigend zegt Sarien Horinga, missionair werker bij het Leger des Heils Meppel: ,,Wilt u ons komen feliciteren, of kennismaken, of het gewoon met ons meevieren, dan bent u van harte welkom. Er staan die dag voor iedereen oliebollen en kniepertjes klaar.”

In april wordt het jubileum uitgebreid gevierd met diverse activiteiten waaronder een modeshow en buurttuinfeest.

Nieuws

menu