Letje van Rhijn overhandigt door 2500 mensen ondertekende petitie ‘Behoud het Drukkerijmuseum in Meppel’ aan gemeente. ‘Dit laat zien dat het leeft’

Letje van Rhijn uit Hilversum heeft haar petitie voor het behoud van het Drukkerijmuseum in Meppel donderdag overhandigd aan de gemeente Meppel. Ruim 2500 mensen steunen Letje’s initiatief en zetten digitaal een handtekening. „Ik hoop dat er toch nog mogelijkheden worden gevonden om sluiting te voorkomen.”

Letterfeest in het Drukkerijmuseum.

Letterfeest in het Drukkerijmuseum. Ebel Zandstra.

Nadat begin april bekend is gemaakt dat het museum gaat sluiten, startte Van Rhijn de petitie: „Ik zag en hoorde erg veel reacties van mensen die het heel erg vinden en teleurgesteld zijn dat het museum dichtgaat. Niet alleen binnen Meppel, maar ook ver daarbuiten. Als je dan al die berichten hoort en ziet, dan kun je denken: jammer dat het museum sluit, maar je kunt ook in actie komen. Daarom ben ik deze handtekeningenactie gestart en om te laten zien wat dit met mensen doet”, zegt de initiatiefnemer. „Binnen drie weken is deze petitie al 2500 keer getekend. Dat zegt wel iets over het belang van het laten bestaan van dit museum vol met geschiedenis.”