Letje van Rhijn uit Hilversum start petitie om Drukkerijmuseum Meppel open te houden. 'Dit mag Meppel niet verliezen'

Het Drukkerijmuseum stevent af op het einde als er niks gebeurt.

Het Drukkerijmuseum stevent af op het einde als er niks gebeurt. Foto: Leo de Harder

Letje van Rhijn uit Hilversum is een petitie op internet gestart met als doel de sluiting van het Drukkerijmuseum in Meppel te voorkomen.

„Mijn vader is vrijwilliger in het museum en doet dat met heel veel passie, net als alle andere vrijwilligers. Ik weet wat het voor ze betekent, maar het is ook gewoon een heel bijzonder museum dat niet verloren mag gaan. Het drukwerk wordt met de opkomende digitale media helemaal geschiedenis. Dit museum houdt die geschiedenis levend”, zegt Letje.

„Als je dan de berichten uit Meppel hoort, dan kun je denken; jammer het museum sluit, maar je kunt ook in actie komen. Ik ben de petitie gestart en zie aan de mensen die het ondertekenen dat die uit heel Nederland komen. De sluiting wordt niet alleen in Meppel betreurd.”

Omdat het kort dag is wat betreft de sluitingsdatum van het museum wil de initiatiefnemer zo snel mogelijk de ondertekende petitie aanbieden aan het gemeentebestuur van Meppel. In de petitie vraagt ze het gemeentebestuur ook om in overleg te gaan met het museumbestuur om naar een oplossing te zoeken. „Het moet echt blijven. Het museum is leuk voor jong en oud. Dat mag Meppel niet verliezen.”

De petitie is kort nadat deze geplaatst is, al zeshonderd keer ondertekend. De petitie is hier te ondertekenen.