Liefde voor oldtimers zit diep bij Hans Querrelle uit Nijeveen en echtpaar Koops uit Meppel. Ze rijden mee in Elfsteden Oldtimer Rally. ‘Er komt een rijdend museum voorbij’

„Normaal ga je naar een museum toe, nu zie je een rijdend museum voorbij komen. Die hele rij van auto’s en motoren is prachtig.” Zaterdag vindt voor de 35ste keer de Elfsteden Oldtimer Rally plaats. Hans Querrelle uit Nijeveen maakt hem als bestuursvoorzitter voor de achttiende keer mee. „De club van oldtimerliefhebbers is een wereld op zich. De verbinding onder de mensen is zó groot.”

Henk en Stien Koops rijden mee in de oldtimerrit langs de Friese Elfsteden.

Henk en Stien Koops rijden mee in de oldtimerrit langs de Friese Elfsteden. Foto: Wim Goedhart

Wie eenmaal bevangen is met de liefde voor oldtimers, lijkt hopeloos verloren. Een goedaardig virus, noemt Querrelle het. Naast hem hebben ook Stien en Henk Koops de oude wagens in hun harten gesloten. De passie heeft lang geleden bezit genomen van het Meppeler echtpaar. Zaterdag rijden ze weer mee. Hoe vaak ze de Elfsteden Rally al hebben gereden? Ze durven zich nauwelijks aan een schatting te wagen. Henk: „Misschien tien jaar met de motor en zestien met de auto?”