Lingeriezaak Lindessa in Meppel sluit op 31 juli de deuren. 'Unieke plek tussen de horeca, er is altijd al vroeg reuring op straat'

Lindessa in Meppel sluit de deuren. Ruim vijftien jaar lang zat de lingeriezaak in hartje Meppel. Het pand aan de Grote Kerkstraat is verkocht.

Lingeriezaak Lindessa sluit de deuren in Meppel. Het pand is verkocht.

Lingeriezaak Lindessa sluit de deuren in Meppel. Het pand is verkocht. Foto: NDC Mediagroep / Stefan Klomp

Eigenaar Johan Monsma gaat Meppel missen. „Het is een unieke plaats, zo tussen de horeca. Er is altijd vroeg reuring op straat. Mensen zitten ‘s ochtends al lekker op het terras aan de koffie.”

Monsma kijkt met veel plezier terug op de jaren in Meppel. Hij kocht in 2004 het pand over van de familie Weide, die er altijd een lingeriezaak heeft gehad. Zelf gestart als lingeriezaak Livera, stapte Monsma zo’n tien jaar geleden over naar Lindessa. „We hebben nog een Lindessa-winkel aan de Dracht in Heerenveen. Dat concept is ons altijd goed bevallen. Veel vrijheid, zelf de collectie bepalen en mooie merken als Mayer en Prima Donna.”

Twee appartementen

Het pand, met boven een woning en beneden de winkel, is verkocht. Al sinds vorig jaar. Er komen twee appartementen boven en beneden blijft er ruimte voor een winkel. „Eigenlijk hadden we er in maart al uit gemoeten”, zegt Monsma. „In goede overeenstemming met de nieuwe eigenaar kunnen we nu nog de boel uitverkopen. Dat is erg prettig. We hebben de deuren lang gesloten gehad vanwege de coronapandemie. Er zijn dus nog heel veel artikelen op voorraad. Op de modeartikelen zoals badkleding, lingerie en nachtkleding zitten hoge kortingen.”

De lingeriezaak in Heerenveen blijft open. „Onze klanten kunnen daar altijd terecht. En vanuit Heerenveen kunnen we ook altijd nog de basisartikelen zoals bh’s, slips en hemdjes meenemen, mochten mensen dat nodig hebben.”

De winkel in Meppel blijft open tot en met 31 juli voor uitverkoop van de collectie.