ReestWalk kan dit jaar weer doorgaan. Loop voor het goede doel door afwisselend Reestdal

aangeleverde foto

Een mooie wandeling maken, genieten van de natuur en activiteiten onderweg en wellicht het geheel afsluiten met een diner. Dat kan zondag 7 november tijdens de vierde editie van de ReestWalk.

De organisatie van het evenement is in de vertrouwde handen van Rotary Meppel. De vreugde is groot dat het na een jaar stilte, vanwege corona, nu wel weer kan doorgaan. Hierbij worden de geldende maatregelen rondom corona in acht genomen. De verschillende starttijden maken dat veel mensen kunnen meedoen, zonder dat het te druk zal worden.

De Baander

Ook dit jaar wordt met het event een goed doel gesteund: PGM de Baander. „Wij hopen veel geld te kunnen ophalen”, geeft Rian Kloosterman, namens Rotary Meppel aan. „De Baander biedt paardensport voor mensen met een beperking. Het is belangrijk dat dit kan blijven bestaan. Het is waardevol dat meerdere sponsoren van de ReestWalk op deze wijze het goede doel ondersteunen.”

Speciale arrangementen

De ReestWalk bestaat dit jaar uit drie verschillende routes door het Reestdal: 5, 10 en 20 kilometer. Kloosterman: „Vorig jaar waren er nog twee wandelafstanden, 5 en 15 kilometer. De langste route is nu 20 in plaats van 15 kilometer, omdat daar meer vraag naar is. Wij proberen iedere editie de routes te verbeteren en variaties aan te brengen binnen de mogelijkheden. Zo is de 10 kilometer route meer aangekleed.”

Het snelle hazenpad (5 km) is een interactieve route met activiteiten voor kinderen onderweg. De reeënroute (10 km) voert langs de Reest en door de bossen en De sluwe vossenroute (20 km) gaat door de bossen, langs vennen, over de heide en weer terug langs de Reest.

„De basiswandeling kan worden uitgebreid. Zo hebben we een snack & track arrangement, waarbij je onderweg kunt genieten van culinaire hapjes en lekkere drankjes. Ook is er het wine & dine arrangement, met hapjes onderweg en een diner na afloop van de wandeling bij De Havixhorst.” Bij het diner wordt gebruikgemaakt van de QR-code in de CoronaCheckApp.

Alle routes starten vanaf De Havixhorst. Tijden: 10.00-11.00 uur voor de 20 km; 11.30-12.30 uur voor de 10 km en 12.45-14.00 uur voor de 5 km.

Voor meer informatie en kaarten: Reestwalk.nl

Nieuws

Meest gelezen