'Loslaten hè, dat vind ik wel een dingetje' | Dagboek van Monique Kaasjager, pedagogische medewerker bij Plus Kinderopvang

Monique Kaasjager. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week: Monique Kaasjager (36), getrouwd met Robin , moeder van vier kinderen, pedagogische medewerker bij Plus Kinderopvang en peuterdans juf bij Kindpunt Meppel.

Woensdag 16 juni

Vandaag brengen mijn man en ik onze drie van de vier kinderen naar school, we geven ze een dikke knuffel en kus bij school en wensen ze veel plezier. Dan lopen ze trots het schoolplein op om naar hun klas te gaan. En dan denk ik, “wat worden ze toch snel groot en wat ben ik trots op jullie, op wie jullie zijn. Onze oudste fietst zelf met een vriendje naar school en na de zomer gaat hij naar het voortgezet onderwijs. Nieuwe fase komt eraan. Even wennen hoor maar wel erg leuk! Daarna met een vriendin door naar de stad gegaan en naar de supermarkt om voorbereidingen te treffen voor ons georganiseerde hockey-uitje. We gaan zaterdag naar het klimpark en daarna hebben we een High ranja georganiseerd. Als ik in de Action sta word ik gebeld door de Meppeler Courant , Zou jij een dagboek willen schrijven voor deze week in de krant? Het mocht gaan over zowel privé als werk en dit leek mij wel erg leuk.

Donderdag 17 juni

Robin brengt de kinderen naar school en ik mag vandaag een dagje extra werken als peuterjuf op IKC Stadskwartier en ook nog naast een van mijn favoriete collega’s, altijd een feestje om met haar te mogen werken. We zijn veel buiten vandaag want het is een heerlijke warme dag. Gezellig picknicken buiten en spelen met water. Dan komt er een juf met een tuinslang aan en sproeit in het rond. Even afkoelen. De kinderen vinden het geweldig, ze lachen en springen in het rond. Wij, de juffen doen natuurlijk mee. Nog een keer, nog een keer wordt er geroepen. Al die blije gezichtjes, daar doe je het toch voor. We nemen ook nog even het draaiboek door voor volgende week, we hebben een feestweek georganiseerd. Elke dag gaan we wat leuks doen. Er komt een springkussen, er wordt geschminkt, we gaan onze eigen ijsjes maken, we zetten onze regenboogsproeier op en ik geef natuurlijk nog een lesje peuterdans want naast pedagogisch medewerker ben ik ook peuterdansjuf bij Kindpunt. Vanaf september bieden we weer elke vrijdag peuterdans aan op alle Kindpuntscholen. We zijn ook bezig om peuterdansen aan te gaan bieden in de Nieuwveense Landen, altijd leuk om met nieuwe ontwikkelingen bezig te zijn. Daar word ik altijd zo enthousiast van.

Vrijdag 18 juni

De kinderen weer op school en vandaag heerlijk dagje vrij zijn, maar wel even voorbereidingen treffen voor volgende week, want onze oudste gaat met schoolkamp. Even slikken hoor, Ik ga hem echt wel missen. Drie dagen naar Ermerstrand. Ook wil hij nog even snoepscheppen en een wegwerpcamera hebben voor schoolkamp, dus even op de fiets naar de stad. Dan halen we direct ook maar even verjaardagcadeautjes voor zijn zusje, want zij is bijna jarig, 7 jaar! Mijn mooie diva. Kunnen we dat ook weer afvinken van ons to- dolijstje. ‘s Avonds nog even wandelen met mijn oudste dochter, fijn om even bij te kletsen samen. Even een op een aandacht te kunnen geven. Bij Intratuin even gezellig een kopje thee gedronken en wat leuks uitgezocht voor onze kitten die bij ons komt wonen na de zomervakantie. Als we thuis zijn en alle kinderen op bed liggen, plof ik op de bank naast mijn man en kletsen we gezellig nog even de avond weg met een wijntje. Fijn weekend.

Zaterdag 19 juni

Vandaag hebben we van onze oudste dochter het hockey-uitje. We hebben 12.45 uur afgesproken bij het klimpark. Om 13.00 uur wordt alles uitgelegd over het klimmen, de meiden krijgen hun tuigjes om en kunnen beginnen. Wat een groep fanatiekelingen. Zo mooi om te zien hoe de meiden elkaar helpen en aanmoedigen als het toch een beetje moeilijk wordt. Echt een team. Als afsluiter van het klimmen mochten de meiden van de tokkelbaan. En dat gaat best hard. Na twee uur intensief klimmen gingen we naar huis en hadden we een High Ranja, ook de coaches sluiten hierbij gezellig aan. We hadden een tropisch thema gekozen, gezellige vlaggetjes en een goed gedekte vrolijke tafel staan. Ook kreeg iedereen een Hawaïslinger om, het smullen kan beginnen, we hadden best trek van al dat klimmen gekregen. En eenmaal thuis uitbuiken en nagenieten van deze leuke middag.

Zondag 20 juni

Vandaag is het Vaderdag. Voor mij wel een dag met dubbele gevoelens. Maar wij zetten onze papa vandaag even goed in het zonnetje. We maken hem wakker met mooie tekeningen, zelfgemaakte werkjes, lieve gedichtjes en een kop koffie. En vergeet natuurlijk die dikke knuffel niet. Als papa beneden komt hebben we de tafel gezellig gedekt. Later die dag had onze oudste zoon nog competitie van tennis, alles gewonnen, yes!

Maandag 21 juni

Ik breng vandaag de kinderen naar school en ga zelf ook aan het werk. Maandag en dinsdag zijn mijn vaste werkdagen naast het peuterdansen geven op de vrijdagen. Vandaag sta ik bij de baby-dreumesgroep. Het is feestweek, er hangen overal vlaggetjes. Muziek staat aan en alle kinderen komen verkleed binnen. Ook alle juffen zijn verkleed. Vandaag een minder warme dag en met veel regen. We hebben op de groep een gymparcours uitgezet, een stoelendans gedaan en nog veel meer leuke spellen. Wat was dat weer een gezellige ochtend.

Dinsdag 22 juni

Robin brengt de kinderen naar school, Ik begin vandaag om 7.30 uur al met werken, vandaag weer een gezellig dagje bij de baby dreumesgroep. Als ik aan het werk ben, komen onze kinderen mij nog even een knuffel brengen. Ik werk op de school waar de kinderen ook op zitten, zo fijn, echt een geluksmomentje. Na het fruit eten met de kinderen gaan we naar buiten. En eenmaal buiten zetten we de muziek aan, tijd voor een dansje. We warmen ons op met een stopdans, daarna leuke dansspellen met ballonnen, de bekende dans- en beweegnummers gedaan en gedanst met de kleine en grote bellen van de bellenblaas.

Woensdag 23 juni

Vandaag gaat mijn oudste op kamp. Mijn man en ik brengen hem samen weg. Hij heeft er super veel zin in. Ze gaan zelfs waterskiën. Ik moest wel een traantje laten hoor, loslaten hè, dat vind ik wel een dingetje! Vanmiddag met de meisjes naar de boerderij geweest van vrienden. Wij gezellig een kopje thee gedronken en even bijgekletst, de kinderen spelen heerlijk buiten, daarna nog een van de paarden uit de wei gehaald. Goed geborsteld en mooie vlechten in de manen gemaakt. Stukje gewandeld met het paardje, mijn paardenmeisjes ook weer blij. Onze jongste had ondertussen nog even een mooi veldboeket geplukt rondom de boerderij en die staat nu gezellig op de vaas op tafel. Lief!

Nieuws

menu