Lovende woorden voor scheidende wethouders van Meppel

Jaap van der Haar (links). Foto: Daan Prest

Wethouders Henk ten Hulscher en Jaap van der Haar namen in theater Ogterop afscheid van de gemeentepolitiek. Bossen bloemen, flessen wijn en lovende woorden vielen beiden ten deel.

„Henk is een man van zijn woord”, schetste burgemeester Richard Korteland Ten Hulscher; de CDA-bestuurder zei vooraf na acht jaar af te zwaaien. Gisteren was het moment daar. „Een man van de menselijke maat. Iemand die niet denkt in hokjes, maar het heeft over inhoud”, vervolgde de burgemeester, die nog even aanstipte dat Ten Hulscher bij de eventuele havenuitbreiding van Meppel voor het gemak bijna voorbijging aan de gemeentegrenzen. „Henk kijkt over grenzen heen, soms zelfs letterlijk.”

Ook Jaap van der Haar werd geroemd na vier jaar wethouderschap namens Sterk Meppel. Maar er was ook een kwinkslag voor de wethouder van de oude stempel, die alle documenten uit de printer haalde. „En dat voor onze wethouder duurzaamheid”, sprak Korteland met een knipoog. Hij karakteriseerde Van der Haar als een „uniek bestuurder, die altijd zijn eigen pad koos. Zijn politieke jas zat hem niet altijd als gegoten, maar dat maakt Jaap tot een authentiek bestuurder.”

Nieuws

Meest gelezen

menu