Lunchcafé Van Bikkels in Meppel sluit de deuren

Lunchcafé Van Bikkels tijdens een van de smaakwandelingen van vorig jaar. Foto: Wim Goedhart

Lunchcafé Van Bikkels sluit per 1 mei de deuren. De beëindiging van de horecazaak aan de Hoofdstraat is het gevolg van de maatregelen waarmee Van Bikkels te maken kreeg tijdens de coronaperiode.

In het lunchcafé werken mensen met een beperking. „De coronatijd was heel lastig. Dan weer moesten we een mondkapje op, dan weer niet. De anderhalvemetermaatregel, de QR-code. En wat gaat er in de herfst gebeuren?”, vertelt Sander Hut, die samen met Daniëlle de zaak runt. „We gingen op zoek naar andere dagbesteding, maar dat was geforceerd. Ons hart ligt bij de horeca.”

Na vijf jaar sluit Van Bikkels en daar is Hut duidelijk over: „De keuze is helder, we hebben er vrede mee. Natuurlijk is het jammer dat we ophouden te bestaan. Het was een hele leuke plek, waar mensen enorm zijn gegroeid. Dat zie je aan hoe mensen hier binnen zijn gekomen en hoe ze nu zijn. Je ziet dat mensen heel veel kunnen als je hen in hun kracht zet.”

Bij het lunchcafé werken negen ‘bikkels’. Hut: „We hebben voor bijna allemaal een nieuwe werkplek gevonden. Natuurlijk is het ook jammer voor ons en voor Meppel. We hebben heel veel mensen leren kennen. We hadden vaste gasten. Maar het is een keuze van onszelf en het voelt goed.”

Nieuws

menu