MLTC maakt zich op voor het Stadtmüller Orthopedie Open-toernooi: 'Wij gaan er een mooi feestje van maken'

Gijs Feij (links), Karen Piggott en Harold Jans.

Gijs Feij (links), Karen Piggott en Harold Jans. Foto: Martijn Bijzitter

De Meppeler Lawn Tennis Club (MLTC) houdt van maandag 24 tot en met zondag 30 april het Stadtmüller Orthopedie Open-toernooi. Bestemd voor tennis- en padelspelers. Het is de eerste keer dat er een p100-toernooi en een open toernooi voor padelspelers in Meppel plaatsvindt. „Wij gaan er met z’n allen een mooi feestje van maken”, stelt de organisatie.

„Bij de KNLTB hebben wij dit jaar op tijd een aanvraag ingediend om dit toernooi te kunnen organiseren”, begint mede-initiatiefnemer Ruerdtsje Jans. „Het heeft veel tijd nodig om alles te regelen en om goedkeuring te krijgen van de KNLTB, maar het is gelukt”, zegt ze monter. Volgens haar heeft de club bewust gekozen voor een p100-padeltoernooi en niet voor een p250- of p500-toernooi: „Wanneer je het hebt over een p500-toernooi, dan komen daar echt de toppers van de padelwereld op af. Op zo’n toernooi wordt op een heel hoog niveau gespeeld. Een p100-toernooi is toegankelijker voor onze eigen regio. Ik denk dat dit beter bij onze club past. Maar een p250-toernooi lijkt ons in de toekomst zeker wel een keer mogelijk.”

‘Kost veel geld’

Met Stadtmüller Orthopedie heeft de Meppeler vereniging een belangrijke sponsor binnengehaald: „Wij zijn harstikke blij met onze hoofdsponsor Stadtmüller, en ook met andere sponsors. Dankzij hen kunnen wij dit toernooi organiseren. Een evenement als dit kost natuurlijk serieus veel geld. Wij hebben er alles aan gedaan om sponsors binnen te krijgen en dat is goed gelukt.”

De organisatie - bestaande uit Patrick Schadee, Ruerdtsje Jans, Thomas van Maanen, Linzy Sieljes, Liset Meyer, Karen Piggott, Stefan Huisman en Marjolijn Haverkamp - kan niet wachten tot het toernooi begint: „We gaan er echt een feest van maken. Op elke toernooidag vindt er ook wat leuks plaats. Er zijn foodtrucks en Koningsdag wordt een extra feestelijke dag in het oranje.”

Inschrijven kan via de KNLTB, tot maandag 17 april.