'Mam, ga naar de bieb om warm te worden'. Nog weinig warmtezoekers in bibliotheken regio Drenthe

In de bibliotheek van Meppel zit een vrouw met een muts op aan de leestafel. „Ik had het koud en toen zeiden mijn kinderen tegen me: ‘Mam ga naar de Hema of de bibliotheek om warm te worden’”, vertelt ze.

"Ik had het koud toen zeiden mijn kinderen tegen me: mam ga naar de Hema of de bibliotheek", vertelt deze bezoeker van de bibliotheek in Meppel.

"Ik had het koud toen zeiden mijn kinderen tegen me: mam ga naar de Hema of de bibliotheek", vertelt deze bezoeker van de bibliotheek in Meppel. Foto: Daan Prest

„En dat heb ik dus gedaan. Het is hier behaaglijk en er is genoeg te lezen”, gaat de vrouw, die liever haar naam niet in de krant heeft, verder. De bibliotheken bieden naast heel veel leesvoer nu ook warmte. Echter in de bibliotheken in Zuidwest-Drenthe loopt het in het algemeen niet storm met mensen die een warme plek zoeken omdat ze thuis de kachel niet aan hebben of willen besparen op energie. „Warmtezoekers zijn bij ons nog amper te vinden, maar ze zijn zeer welkom”, zegt Alian Spelde, regiomanager Zuid van tien Drentse bibliotheken in het gebied.