Mannen uit Eindhoven en Rotterdam knippen 43 zeecontainers open in Meppel. Politie geeft ze ook boetes voor overtreden van de avondklok en anderhalvemeterregel

Containerterminal in Meppel. Foto: Wilbert Bijzitter

Op een containerterminal in Meppel zijn afgelopen zondagochtend zeven verdachten aangehouden voor diefstal. Zes mannen Eindhoven en een man uit Rotterdam knipten volgens de politie in totaal 43 containers open en namen goederen mee. Sommige verdachten zijn minderjarig.

De politie kreeg een melding over een aantal mensen dat zich verdacht zou gedragen bij een containerterminal in Meppel. Agenten van de Landelijke Eenheid zagen ter plaatse op de terminal verschillende groepjes van twee á drie personen. Verschillende containers waren opengeknipt, in totaal 43 stuks.

In één van de containers troffen de agenten twee personen aan die dozen aan het klaarzetten waren om mee te nemen. Uiteindelijk is uit minimaal vijf containers daadwerkelijk gestolen. Hoe groot de schade is, is onduidelijk. Wat voor waar er is gestolen, kan de politie niet melden. Een woordvoerder kan niet veel over de zaak loslaten, maar laat weten dat er geen aanleiding is om van drugsgerelateerde criminaliteit uit te gaan.

Zeven verdachten aangehouden

In totaal zijn er zeven verdachten aangehouden. Zes van hen werden op het terrein zelf aangehouden en eentje op een later moment op de A50 bij Renkum. Zes verdachten komen uit Eindhoven en een zevende uit Rotterdam. Onder hen waren ook enkele minderjarigen.

De verdachten zijn aangehouden voor diefstal en krijgen een bekeuring voor het negeren van de avondklok en de anderhalve meter maatregel. De verdachten zitten nog vast, maar worden vandaag vrijgelaten. Ze mogen hun proces in vrijheid afwachten.