Marijn en Wessel (10) maken zich hard voor pumptrackbaan in de Oosterboer in Meppel. Ze zijn een online petitie gestart voor nog meer handtekeningen

De teller staat op ruim 300, maar Wessel Koster en Marijn Zinger willen er nog veel meer verzamelen: handtekeningen voor een pumptrackbaan in de Oosterboer. De twee 10-jarige jongens uit Meppel maken zich samen hard voor de realisatie ervan.

Wessel (op de step) en Marijn (op de BMX) op de half pipe in het Ringpark in Meppel. Het lijkt hen de ideale plek voor een pumptrackbaan.

Wessel (op de step) en Marijn (op de BMX) op de half pipe in het Ringpark in Meppel. Het lijkt hen de ideale plek voor een pumptrackbaan. Foto: Wim Goedhart

En dat komt op een goed moment, want de gemeente Meppel kijkt momenteel hoe ze de verouderde wijk Oosterboer op kan knappen. Daartoe heeft de gemeente in de maand februari een infoqûete gehouden. Ook de mening van kinderen en jongeren is daarbij gepeild. „Het is heel mooi dat deze jongens zelf de handschoen opgepakt hebben om iets in hun wijk gedaan te krijgen”, reageert Els Boesjes, secretaris van het wijkplatform Oosterboer-Ezinge. „De jeugd is vaak wat moeilijker te bereiken. Door middel van een spel zijn toch de meningen gepeild, waardoor er wel een algemeen beeld is ontstaan.”

Twee plannen afzonderlijk van elkaar