Martin Koolhoven verzorgt filmcollege over 'De koele meren des doods' bij Filmhuis Meppel

Schouwburg Ogterop.

Schouwburg Ogterop. Foto: Willem Braam

Martin Koolhoven komt op dinsdag 4 april om 19.00 uur naar het Filmhuis Meppel in Schouwburg Ogterop. Hij voorziet de filmavond, met de film De koele meren des doods in de hoofdrol, van commentaar.

„Deze filmavond hebben we een special uit de serie ‘Martin Koolhovens Keuze’”, laat het bestuur van het Filmhuis Meppel weten. Bezoekers kijken met Martin Koolhoven naar zijn favoriete Nederlandse films. „Met gevoel voor nostalgie laat hij scenes zien die hij de moeite waard vindt. Hij zal de avond op zijn bekende wijze voorzien van commentaar, doorspekt met meningen en anekdote.”

Het eerste uur behandelt Koolhoven aan de hand van door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt de hoofdfilm. De koele meren des doods is een, met een Oscar genomineerde, film met de nog heel jonge Renée Soutendijk, Derek de Lint en Peter Faber. Het is een verfilming van Frederik van Eedens naturalistische roman over het wel en wee van een vrouw uit gegoede kringen die de slagen van het lot moet ondergaan. Nouchka van Brakel schildert een doorleefd psychologisch portret van een vrouw die letterlijk gek wordt van het gebrek aan vrijheid in een door mannen gedomineerde wereld.

De film uit 1982 is onlangs geheel (digitaal) gerestaureerd.

Een kaartje reserveren (14,50 euro) is mogelijk via info@schouwburgogterop.nl Voor meer informatie klik hier .