Medewerkers van Reestmond in Meppel eisen loonsverhoging vanwege hoge inflatie

Reestmond.

Reestmond. Foto: Daan Prest

Werknemers van de sociale werkbedrijven in Groningen en Drenthe houden volgende week werkonderbrekingen. Ze eisen 10,15 procent loonsverhoging en een verbetering van hun reiskostenvergoeding van 10 naar 21 cent per kilometer. Vanwege de gestegen kosten kunnen de medewerkers met een arbeidsbeperking nauwelijks meer rondkomen.

Dat meldt Vakbond FNV. De acties vinden plaats van maandag 8 mei tot en met 11 mei. Bij Reestmond aan de Eekhorstweg in Meppel vindt de onderbreking plaats op 8 mei vanaf 13.00 uur.

De FNV gaat bij zoveel mogelijk sociale ontwikkelbedrijven in Nederland langs om daar de werknemers een brief te laten ondertekenen. In deze brief nodigen de werknemers minister Carola Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Raymond Vlecken, voorzitter van de werkgevers bij de cao- onderhandelingen, uit om op 7 juni naar de landelijke actiedag te komen om daar te laten zien wat de werknemers waard zijn.

Elanda de Boer, bestuurder Sociale werkbedrijven: „Maandenlang krijgen we van de VNG te horen dat er geen geld is voor compensatie. Maar gemeenteambtenaren zijn - terecht, hoor - wel gecompenseerd met betere cao-afspraken. Het kan dus wel, maar de VNG meet bewust met twee maten. Terwijl mensen al rond het minimum verdienen en de dagelijkse boodschappen nauwelijks meer kunnen betalen. Deze mensen verdienen ook meer, want ze zijn niet minder.”