'Meewerken aan de hoogste toren van ons land; dat is geweldig' | Dagboek van Eline Roo, manager Rollecate

Eline Roo is manager bij de Rollecate. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Eline Roo uit Meppel.

De 29-jarige is manager bij Rollecate in Staphorst. Het bedrijf, opgericht door haar opa, is gespecialiseerd in gevels en groeide uit tot een van de grootste gevelbouwers van ons land. Rollecate vierde afgelopen week zijn 67-jarig bestaan.

Donderdag 10 juni

Als KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) manager ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten en diensten, veilige werkplekken en ervoor zorgen dat wij voldoen aan de wet- en regelgeving. Tijdens een audit, een controletest, wordt gekeken of wij voldoen aan de veiligheidseisen. Als onderdeel daarvan wilde de auditor, de controleur, ook een aantal projecten bezoeken. Het toffe van Rollecate is dat het bedrijf aluminium en stalen ramen, deuren en gevels produceert en monteert door het gehele land. Vandaag werd de audit op een wel heel imposante plek gehouden, namelijk Tripolis aan de Amsterdamse Zuidas. Toen ik vanaf de hoogste verdieping over de Zuidas keek, was ik zo ontzettend trots. Hier had ik goed zicht op een aantal projecten dat wij hebben gerealiseerd, zoals de Edge, een van de meest duurzaamste kantoren van Nederland, de Vinoly, Cross Towers en in de verte het imponerende Rai hotel.

Uiteraard hebben wij de audit tot een succes gebracht en behouden wij ons veiligheidscertificaat. Om dat succes te vieren had ik een vriendin uitgenodigd en voor haar uitgebreid gekookt met een goed wijntje erbij.

Vrijdag 11 juni


De ochtend gestart met een gesprek met de technisch directeur van het bedrijf. Hier besproken of de processen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Vervolgens had ik nog een goed gesprek met de commercieel directeur. We bespraken de ontwikkelingen op KAM-gebied die belangrijk zijn voor mijn commerciële collega’s. Denk hierbij aan onze digitale manier van opleveren, milieueisen, certificeringen en duurzaamheid. Rollecate is een voorloper op gebied van duurzaamheid. Het glas dat wij gebruiken wordt al volledig gerecycled, net als het aluminium. Daarnaast zijn wij druk bezig met circulariteit. Zo begint er binnenkort een project waarbij wij eerder al de gevels hebben geleverd, maar het gebouw wordt verplaatst en krijgt een nieuwe functie. Daarbij demonteren wij de gevels en monteren wij deze weer op een andere plek. Na het werk wordt de start van het weekend gevierd. Gelukkig zijn de restaurants weer open en heb ik samen met wat vrienden heerlijk gegeten bij De Wheem.

Zaterdag 12 juni

Zaterdag is mijn ‘klusjesdag’: boodschappen doen, schoonmaken en mijn auto wassen. In de middag had ik tijd voor mijn nieuwe hobby: tennis. Sinds kort speel ik, met een groepjes vrienden, tennis bij Tivoli. Ik moet nog veel oefenen maar ik vind het ontzettend leuk. In de avond heb ik samen met mijn ouders en mijn zusje bij Narline gegeten. Dit om te vieren dat Rollecate 67 jaar geleden opgericht is door mijn opa. Mijn vader is nog steeds actief binnen het bedrijf. Op den duur hoop ik het stokje te mogen overnemen.

Zondag 13 juni

Zondagochtend was een rustige ochtend, een beetje lezen en wat opruimen, verder helemaal niks. In de middag was ik uitgenodigd door een vriendin en haar vriend om lekker met ze te gaan varen en de dag af te sluiten met een barbecue. En we hebben natuurlijk de overwinning van het Nederlands elftal gevierd, een betere dag kan bijna niet.

Maandag 14 juni

Op de maandag starten wij de week met een afdelingsvergadering. Wij bespreken kort wat er afgelopen week is gebeurd en wat er op de planning staat. Na de vergadering had ik nog een aantal besprekingen. In de middag ben ik aan de slag gegaan met een plan voor het verder digitaliseren van onze kwaliteitssystemen. Mijn werk bestaat uit verschillende werkzaamheden: de ene dag sta ik op de bouw of in de productie en de andere dag zit ik bij de directie aan tafel, dat maakt het erg leuk. In de avond werkte ik mezelf in het zweet bij Jari en Ankie van Personally Yours en sloot ik de dag af met een tennisles.

Dinsdag 15 juni

In de ochtend had ik een ontzettend leuke bespreking met een van onze software partners. Wij gaan gezamenlijk onderzoeken hoe we in een productie- en montageproces gebruik kunnen maken van 3D, ook wel BIM (Bouw Informatie Model) genoemd.

Woensdag 16 juni

Vandaag stond er weer een leuke dag op de planning. Samen, met een team van Rollecate zijn wij naar de bouw van de Zalmtoren in Rotterdam geweest. De imposante toren is de hoogste toren van Nederland en Rollecate werkt daaraan mee. Heel indrukwekkend, hoe zoveel verschillende partijen op een heel klein stukje bouwgrond zoiets uit de grond kunnen stampen. Als manager heb ik daar weer veel ideeën opgedaan waaraan ik de komende weken ga werken.

Nieuws

menu