Menora-boom in Meppel eindigt op zesde plek in landelijke verkiezing Boom van het Jaar

De Menora-boom in het Wilhelminapark. Foto: Bert Veldman

De Boom van het Jaar 2021 staat in Limburg. De lindeboom naast de oude pastorie in Maasniel heeft de eretitel bemachtigd met 4334 stemmen. De Menora-boom in het Wilhelminapark in Meppel, die de provincie Drenthe vertegenwoordigde, eindigde met 467 stemmen op de zesde plek.

Janny Scholten uit Meppel had de opvallende kastanjeboom aangemeld voor nominatie. Ze vindt de boom zelf prachtig, vooral in de winter. „Dan zie je echt de Menora, de zevenarmige Joodse kandelaar.” Janny heeft best veel positieve reacties gekregen op de nominatie. “En dan zeggen ze, wat heb je een bijzondere boom ontdekt. De Menora-boom is ook anders dan al die andere bomen. Het heeft iets speciaals. Een zesde plaats is dan al heel erg leuk.”

De verkiezing van De Boom van het Jaar en haar Europese equivalent Tree of the Year draaien niet om de dikste, oudste of mooiste boom, maar om bomen met een opvallende geschiedenis, legende of functie binnen hun gemeenschap. De jury heeft dit jaar uit de 125 enthousiaste ingezonden verhalen per provincie een boom genomineerd.

Nieuws

Meest gelezen