Meppel Actief en FC Meppel beginnen met 'walking football' voor dames

De tweede ronde van de Walking Football competitie van vier Noordelijke clubs werd bij FC Meppel gespeeld. Foto: Vitesse '63

Meppel Actief en FC Meppel introduceren ‘walking football’ voor vrouwen van 50 jaar en ouder. Er wordt elke maandagmiddag getraind op het kunstgrasveld van FC Meppel, op sportpark Ezinge.

Walking football, of op z’n Nederlands ‘wandelvoetbal’, lijkt veel op ‘gewoon’ voetbal, maar kent een paar andere regels. Zoals de naam al zegt, rennen de spelers niet, maar lopen ze in een wandeltempo over het veld.

Kleine doelen

Deze voetbalvariant beslaat een kwart van een normaal voetbalveld en daarbij worden kleine doelen gebruikt. Een team bestaat uit zes veldspelers. Er doet geen keeper mee en de buitenspelregel is niet van toepassing. De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Al deze regels zijn ingesteld om de fysieke belasting zo laag mogelijk te houden en blessures zo veel mogelijk te voorkomen.

Frans Fleer, een ervaren trainer, begeleidt de uitgebreide warming-up gebaseerd op het Athletics Skills Model, het veelzijdig bewegen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@meppelactief.nl

Nieuws

menu