Meppel City Run bedankt vrijwilligers met filmavondje

Wiebo Walstra bedankt de vrijwilligers namens de organisatie van de Meppel City Run.

Wiebo Walstra bedankt de vrijwilligers namens de organisatie van de Meppel City Run. Foto: Martijn Bijzitter

De organisatie van de Meppel City Run heeft haar vrijwilligers gisteren bedankt voor bewezen diensten met een filmavondje bij Luxor.

Opmerkelijk aan het vrijwilligerskorps van de afgelopen, negende, editie: tientallen vrijwilligers zijn mannen die op de asielzoekersboot aan de Parallelweg verblijven. „Ik zou me kunnen voorstellen dat er vaker vrijwilligers nodig zijn. Ik zou zonder twijfel een positief advies geven over deze mannen”, weet Hans Westendorp van de organisatie zeker.

„Het pakte heel goed uit”, kijkt Westendorp terug op zondag 22 mei. „We zaten toch al krap in de vrijwilligers. Vooral op de dag zelf, als veel vrijwilligers zelf willen meedoen, is de spoeling dun. Vooral bij het parkoers, het afbreken van de Kids Run en het opruimen van het start-finishgebied kwamen we handjes tekort. Nou, geen inzet was hun te veel. Ze waren laaiend enthousiast.”

Het eerstvolgende hardloopevenement van AV De Sprinter is de Reest Run, in het najaar. „We zitten in verschillende werkgroepen, dus ik ga er niet over. Maar ik zou zo weer gebruik willen maken van deze mannen.”