Meppel en Staphorst zitten vanaf nu samen aan tafel als het om de havenuitbreiding gaat die op Staphorster grondgebied zou moeten komen

De gemeenten Meppel en Staphorst hebben afgesproken dat ze vanaf nu samen aan tafel zitten als het gaat om de eventuele uitbreiding van de Meppeler Haven op Staphorster grondgebied. Dat heeft wethouder Lucas Mulder van Staphorst dinsdag gezegd.

De haven in Meppel is nagenoeg vol. Port of Zwolle kijkt naar Staphorst, maar burgemeester Korteland zegt dat uitbreiding voorlopig van de baan is.

De haven in Meppel is nagenoeg vol. Port of Zwolle kijkt naar Staphorst, maar burgemeester Korteland zegt dat uitbreiding voorlopig van de baan is. Foto: FRENSJANSEN

Wethouder Henk ten Hulscher van Meppel zei dit vorige week al. De twee bestuurders ontmoetten elkaar om over de kwestie te spreken. Volgens wethouder Mulder was het ook de afspraak dat Meppel en Staphorst samen aan tafel zouden zitten als het om de havenuitbreiding gaat. „Dat is niet gebeurd en vanaf nu gebeurt dat wel”, zegt Mulder. „Meppel liep voor de muziek uit. We trekken nu samen op. Dat is ook logisch, want het gaat om gronden in onze gemeente. Deze zijn overigens niet van ons, maar van particulieren. Het is landbouwgebied.”

Oevers Staphorst

Nieuws

menu