Meppel krijgt certificaat dementievriendelijk. 'Verdienste van alle mantelzorgers, organisaties en vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten'

Wethouder Henk ten Hulscher overhandigt het certificaat aan Anneke Zonneveld van het Alzheimercafé. Foto: Daan Prest

De gemeente Meppel heeft het certificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ ontvangen. Meppel zet zich actief in om mensen met dementie en hun naasten mee te laten doen in de samenleving.

Wethouder Henk ten Hulscher kreeg donderdag het certificaat uitgereikt van Henny Volman van Alzheimer Nederland, afdeling Drenthe. De uitreiking vond plaats tijdens een netwerkbijeenkomst voor zorgprofessionals en samenwerkingspartners in schouwburg Ogterop.

Wethouder Ten Hulscher gaf het certificaat door aan Anneke Zonneveld van het Alzheimercafé. ‘Het predicaat dementievriendelijk’ is niet iets wat alleen de gemeente toekomt’, sprak Ten Hulscher. ‘Het is de verdienste van al die mantelzorgers, organisaties en vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om het leven van mensen met dementie zo aangenaam mogelijk te maken. Het verdient wat mij betreft een mooi plekje in het Alzheimercafé.”

Actieplan

Aan de basis van het certificaat ligt het actieplan dementievriendelijk Meppel. Dat plan is erop gericht om het welzijn van mensen met dementie en hun naasten zoveel mogelijk te vergroten. Onder andere door laagdrempelige dagbesteding, het verbeteren van afstemming tussen zorgpartners en goede informatievoorziening.

Nieuws

Meest gelezen