Meppel krijgt dit jaar vier edities van Tafel in de Tuin; voor Nijeveen wordt nog een datum geprikt

Een eerdere editie van Tafel in de Tuin. Foto: Leo de Harder

Er staan dit jaar vier edities van het populaire evenement Tafel in de Tuin op de rol voor Meppel. Twee keer in Meppel-Noord en twee keer in Meppel-Zuid. Zo hebben mensen meer keuze, redeneert de organisatie.

„We willen door twee edities per wijkdeel wat meer spreiding bereiken”, vertelt initiatiefnemer Birgit de Jong. „En je kunt nu een keer meedoen en een keer lekker rondgaan in je wijkdeel. We krijgen nog wel eens de reactie van mensen dat één datum niet past in de agenda en ze het jammer vinden dat ze niet kunnen meedoen. Nu is er meer keuze.”

De edities in Meppel-Noord (Nieuwveense Landen, Watertorenbuurt, Haveltermade, centrum, Oosterboer en Ezinge) worden gehouden op 3 juni en 30 september; Meppel-Zuid (Berggierslanden, Koedijkslanden en Slingenberg) staan voor 13 mei en 16 september op de rol. Inschrijven kan via de website van het evenement. De uiterste datum voor inschrijving voor 13 mei is 9 april.

„Voor de editie in Nijeveen hopen we snel een datum te prikken”, vertelt De Jong.

Online plattegrond

Het principe van Tafel in de Tuin is simpel: mensen melden zich aan via www.tafelindetuin.nl als deelnemer. Zij geven daarbij aan wat ze willen verkopen. Dat kunnen leuke spulletjes, kledingstukken of accessoires zijn, maar ook hebbedingetjes en etenswaren. Er is dus veel vintage, antiek en ambacht te vinden. Er wordt een plattegrond gemaakt, die online komt te staan. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk zien welke adressen meedoen en wat er verkocht wordt.

„We begonnen de eerste editie met 28 deelnemers”, blikt Birgit de Jong terug. „De volgende editie waren het er al 147 en daarna ontplofte het: we kregen ruim 400 aanmeldingen. Wij hadden niet verwacht dat het zo enorm zou aanslaan. We hopen natuurlijk dat er dit jaar weer veel animo voor is.”

Nieuws

menu