Meppel krijgt in juni 2022 weer een Grachtenfestival. De voorbereidingen zijn van start gegaan

Normaal liggen de grachten in Meppel tijdens het festival vol met bootjes. Foto: archief Leo de Harder

De organisatie van het Grachtenfestival in Meppel is afgelopen week gestart met de voorbereiding van het evenement in 2022. In het weekend van 10, 11 en 12 juni 2022 vindt weer een Grachtenfestival plaats.

„Wij hopen in 2022 verder te kunnen gaan met waar we 2019 gestopt zijn, een evenement Meppel waardig met een bovenregionale uitstraling.” Dit waren de woorden die voorzitter Arnold Schuurman zo’n beetje half februari 2021 gebruikte om het teleurstellende nieuws naar buiten te brengen dat het organiseren van het 16de Grachtenfestival er ook voor 2021 niet in zat.

Het bleek achteraf de juiste beslissing, die al vroegtijdig in de voorbereiding van het evenement werd genomen. Met alle betrokken partijen is toen direct contact opgenomen en er werden direct al voor 2022 vele toezeggingen gedaan.

Nu een half jaar verder is de maatschappij nog steeds niet verlost van het coronavirus, maar kan er voorzichtig aan weer vooruit worden gekeken. De organisatie van het Grachtenfestival doet dat zeker met de start van de voorbereidingen.

Nieuws

Meest gelezen