Meppel voelt Amerikaans aan tijdens de tweede zinderende Donderdag Meppeldag

De Nederlandse Elvis, Bouke Scholten, verzorgt de Las Vegas wedding. Foto: Leo de Harder

De zon scheen opnieuw onafgebroken tijdens de tweede Donderdag Meppeldag. Het thema was deze keer ‘Meppel goes USA.’ Het Amerikaanse thema werd onder andere luister bijgezet door de aanwezigheid van de Nederlandse Elvis.

Bouke Scholten, zoals de echte naam van de zanger luidt, maakt zijn opwachting op een podium op de Wheem. Daar helpt hij een vijftal ‘Las Vegas weddings’ voltrekken voor meerdere gelukkige stellen. Scholten begeleidt de bruiloften muzikaal met enkele van de bekendste nummers van Elvis. Na de muziek laat hij de stellen hun geloften uitspreken.

De Nederlandse Elvis vindt de bruiloften leuk om te doen. „Ik vind het mooi dat ik aanwezig kan zijn bij het begin van hun officieel samenzijn.” De bruiloften vinden plaats in de stralende zon. De hitte lijkt de verliefde stellen en Scholten niet te deren. Voor de vrijwilligers en deelnemers aan de activiteiten heeft de organisatie van Donderdag Meppeldag extra water en parasols geregeld.

Op de Stoombootkade kunnen bezoekers zich vergapen aan allerlei Amerikaanse voertuigen. Klassiekers zoals Chevy’s, Dodges en Fords staan langs de kade in de zon te schitteren. De voertuigen trekken veel bekijks.

De bezoekers die nog geen last hadden van de warmte kunnen zich op het Kerkplein wagen aan het Open Kampioenschap armpje drukken. Onder toeziend oog van een scheidsrechter mag iedereen meedoen.

In het Slotplantsoen is ook dit keer weer genoeg te doen voor de kinderen. De aanwezige spellen hebben een Amerikaans tintje. De kinderen kunnen zich wagen aan onder andere lassowerpen en en hoefijzerwerpen.

Er is ook veel Amerikaanse rock-, country- en bluesmuziek. Bouke Scholten is niet de enige Elvis in Meppel vandaag. Door de straten loopt nog een vertolker van de liedjes van ‘The King.’ De muziek van Elvis en de zon geven het gevoel dat Las Vegas vandaag in Drenthe ligt.

Nieuws

menu