Meppeler Bridge Club ziet ledenaantal afnemen: 'Veertigers spelen tegenwoordig geen bridge meer’

Jan Nefkens. Foto: Aangeleverde foto

De Meppeler Bridge Club bestaat bijna 90 jaar. De club, opgericht in 1933, ziet echter een sterke daling in het ledenaantal. Door de vergrijzing en de vele concurrentie is nog maar de helft van de spelers over.

Jan Nefkens, erelid van de vereniging, is al zo’n 40 jaar lid. Dat is best speciaal, want van de vijf ereleden die de club sinds de oprichting in 1933 kent, is Jan Nefkens het enige erelid dat nog in leven is. Hij heeft veel voor de club betekend, is 13 jaar voorzitter geweest en zat bij de technische commissie. Inmiddels is hij gestopt met die taken, maar elke dinsdagavond gaat Nefkens met zijn vrouw nog met veel plezier naar de vereniging.

Waar de Meppeler Bridge Club jaren geleden nog 200 leden telde, zijn er nu nog 80 leden. Volgens Nefkens is daar wel een verklaring voor: „Toen de club werd opgericht, waren het vooral veertigers die zich aanmeldden. Tegenwoordig is dat heel anders. Veertigers spelen geen bridge meer. Jonge mensen zijn tegenwoordig bezig met hele andere dingen, maar voor oudere mensen is dit nog steeds een leuke bezigheid.’’

Nieuwe leden

Voor veel ouderen is de Meppeler Bridge Club een fijne plek om één keer in de week samen te komen. Veel alleenstaanden kunnen zo op een leuke manier aan hun sociale contacten komen. Elke dinsdagavond komen de leden bij elkaar om het kaartspel te spelen. De club is nog druk bezig om nieuwe leden te werven. Zo is er bijvoorbeeld een cursus, waarbij elke stap van het bridgen uitgelegd wordt. Ervaring met het bridgen is dus niet nodig. De cursus bestaat uit 10 of 12 avonden, waarin een gediplomeerd docent je bij elke stap van het bridgen begeleid. Bij interesse in de cursus kan er gemaild worden naar kloosterligt@hetnet.nl.

Als je al enige ervaring in het bridgen hebt, kun je je ook meteen aanmelden bij de club. De Meppeler Bridge Club hoopt op veel nieuwe leden, zodat het 90-jarig bestaan met een grote groep fanatieke spelers gevierd kan worden.

Nieuws

menu