Meppeler Muiters viert uitbundig jubileumfeest. 'Als we een feestje geven, dan doen we het ook goed'

Meppeler Muiters.

Meppeler Muiters. Foto: Henk Brands

De Meppeler Muiters vierde zaterdag een jubileumfeest. Het shantykoor uit Meppel bestaat 20 jaar. Zo’n 200 bezoekers namen een kijkje en genoten van de muziek.

Na het openingswoord van voorzitter Herry Robaard ging het feest los. Het toegestroomde publiek kon luisteren naar de zeemansliederen van de Meppeler Muiters en bömische blaasmuziek van de Röhr-kapel uit Ruinen. De stadszaal van dansschool The Ballroom barstte bijna uit zijn voegen.

De Muiters zongen tevens enkele liederen samen met de Röhr-kapel. „Wat een geweldig sfeertje”, zegt secretaris John Bremer. „Als we een feestje geven, dan doen we dat ook goed. We hebben met zijn allen echt genoten van deze prachtige middag, die mede mogelijk gemaakt werd door een bijdrage van Cultuurplatform Meppel. Dit is zeker nog eens voor herhaling vatbaar.”

De Meppeler Muiters hoopt nog een paar jaar door te kunnen gaan. Dan moeten er wel nieuwe leden bij komen. „Kom eens langs op de woensdagavond. We zingen ‘s avonds van acht tot tien uur in onze thuishaven, wijkcentrum De Poele”, zegt Bremer uitnodigend.