Meppeler toren kleurt groen tijdens de Week van de Pleegzorg

De Meppeler toren wordt beter in het licht gezet. Foto: Martijn Bijzitter

Tijdens de landelijke Week van de Pleegzorg, die duurt van 3 tot en met 10 november, vragen diverse organisaties aandacht voor kinderen die geen warme en veilige thuissituatie hebben. Daarom staan vanaf dinsdagavond 2 november in heel Nederland belangrijke gebouwen in de (groene) spotlights. Ook de Meppeler toren wordt in het groene licht gezet.

In Drenthe start de Week van de Pleegzorg op dinsdag 2 november om 20.00 uur met het ontsteken van de groene lichten en twee ‘Glow in the dark’ wandelingen in Assen (gemeentehuis) en Emmen (Raadhuisplein).

In de provincie staan de gehele week diverse gemeente- en stadhuizen, kerken en theaters in het groene licht: onder andere het gemeentehuis en de City of Life Church in Assen, gemeentehuis Exloo, gemeentehuis en cultuurpodium/culturele kerk VanSlag in Borger, de Tipbrug, Zuiderbrug en de Meppeler toren in Meppel, de fontein op het Raadhuisplein in Emmen, Bonifatiuskerk in Vries, theater De Tamboer in Hoogeveen en het gemeentehuis in Roden.

Meer pleegouders nodig

Ruim 800 kinderen wachten op een pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Tijdens de Week van Pleegzorg wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties meer mensen enthousiasmeren voor het pleegouderschap, zodat ieder kind zo ‘thuis’ mogelijk kan opgroeien.

Meer over de Week van de pleegzorg .

Nieuws

Meest gelezen