Meppeler Toren kleurt oranje om aandacht te vragen voor wereldwijd probleem

Zonta vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Foto: Zonta

De Meppeler Toren kleurt oranje in het kader van ‘Orange the world’ om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Ieder jaar kleurt tussen 25 november en 10 december de hele wereld oranje in het kader van ‘Orange the world’. Ook in Nederland is er veel aandacht voor deze internationale campagne vanuit de Verenigde Naties.

Landelijk staan oranje schijnwerpers op vele lokale gebouwen en andere objecten om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes. Op initiatief van serviceclub Zonta Rond de Reest heeft in Meppel donderdagavond het startmoment plaatsgevonden door het ontsteken van oranje licht bij de Meppeler Toren.

De Zontaclub heeft op haar wandelroute naar de Meppeler Toren een aantal beelden van vrouwen binnen Meppel voorzien van een oranje sjaal. Dit weekend worden in het centrum ook de bruggen oranje uitgelicht. Zonta Rond de Reest ondersteunt op deze manier de internationale campagne ‘ Zonta says no to violence against women ’.

Zonsopgang

Voorzitter Liesbeth den Hollander legt uit: „Oranje staat voor een zonsopgang, de dageraad in een toekomst met perspectief zonder geweld. De deelnemende landen spannen zich gezamenlijk in om iedereen een toekomst zonder geweld te gunnen. En, 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, die wereldwijd de 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen inluidt. Op deze dag wordt in meer dan 90 landen wereldwijd aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp.”

Naast het oranje kleuren van de bruggen, voorziet Zonta Rond de Reest de komende dagen nog een aantal vrouwenbeelden in Meppel en omliggende gemeenten van oranje sjaals. Liesbeth den Hollander vult aan: „Natuurlijk hebben wij deze sjaals ook van informatie voorzien over deze campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Hierop staat ook een telefoonnummer waar geweld, ook anoniem, gemeld kan worden. Het moet duidelijk zijn dat geweld tegen vrouwen en meisjes niet acceptabel is en dat dát moet stoppen.”

Nieuws