Meppeler bedrijf GroenOpgewekt hoort bij snelst groeiende bedrijven van Nederland

Directeur Pouwel Slurink van GroenOpgewekt. Foto: Grenzeloos Media / Arjan Jonkers

GroenOpgewekt heeft de FD Gazellen Award 2020 ontvangen. Het is de eerste keer dat de Meppeler onderneming de award krijgt.

GroenOpgewekt mag zichzelf FD Gazelle 2020 noemen. Dat betekent dat het bedrijf bij de 772 snelst groeiende bedrijven van Nederland hoort. De FD Gazellen is een jaarlijks terugkerende prijs die georganiseerd wordt door het Financieel Dagblad .

Directeur Pouwel Slurink is trots op de eervolle vermelding. „Het geheim is een goed, bedreven en loyaal team om je heen op te bouwen. We zijn een bedrijf dat kwaliteit biedt, innoveert, transparant is en altijd het persoonlijke contact met de klant opzoekt. Deze mooie prijs bevestigt dat we de juiste koers varen en de groei is er nog niet uit.”

Zonne-energie

Het op Blankenstein gevestigde GroenOpgewekt is specialist in zonne-energie. Het adviseert, ontwerpt en realiseert complete zonne-energie-installaties voor bedrijven en particulieren.

„Als solarspecialist valt niet alleen het opwekken van zonne-energie binnen ons bereik, maar ook het beheren en het opslaan ervan. We onderscheiden ons door het leveren van ‘echte’ Europese kwaliteit, alles geschikt voor de lange termijn en ook voorbereid op de toekomst”, zo zegt Slurink.

„De zonnepanelen die wij gebruiken komen rechtstreeks uit de fabriek in Duitsland en Nederland. Iets duurdere ‘glazen’ zonnepanelen, maar met een veel hoger rendement en dertig jaar garantie op zowel het product als het vermogen.”

Bijzondere prestatie

Volgens het Financieel Dagblad is het in deze tijd van corona een bijzondere prestatie dat het lukt om aan alle door FD Gazellen gestelde voorwaarden te voldoen. „Dit jaar is voor ondernemers allesbehalve gewoon. Leiderschap. Mobiliseren. Inspireren. Mensen bij elkaar houden, onder moeilijke omstandigheden. En natuurlijk, razendsnel schakelen. Dat is ondernemen in deze tijd.” Slurink is daarom ook erg trots op zijn gezellige, inspirerende en deskundige team. „Dagelijks werken we keihard om onze klanten persoonlijk te voorzien van het beste advies.”

Om in aanmerking te komen voor de award, moet een bedrijf onder andere over een periode van drie jaar (2017-2019) een omzetgroei van minimaal 20 procent hebben, daarnaast moet de omzetgroei over deze driejarige periode ononderbroken zijn en dient het bedrijf winstgevend en financieel gezond te zijn. „Aan al die voorwaarden hebben wij met GroenOpgewekt sinds 2017 voldaan. Komende weken besteedt het Financieel Dagblad meer aandacht aan deze snelle groeiers, die worden bekroond tijdens een online bijeenkomst op 19 november. Dan wordt ook de top 100 bekendgemaakt en wie de Oryx-prijs, de meest opvallende FD Gazelle, in ontvangst mag nemen.”

Nieuws

menu