Meppeler dichter Reinier van Delden komt met nieuwe bundel ‘Alsnog Gefeliciteerd’

Reinier van Delden

Reinier van Delden Eigen foto

Schrijver/dichter Reinier van Delden presenteert zaterdag 5 november zijn nieuwe bundel ‘Alsnog Gefeliciteerd’ in de Stationshuiskamer van Meppel.

Deze locatie is gekozen omdat zijn korte verhalen zich geregeld afspelen op stations of onderweg in de trein. In zijn zevende bundel toont Reinier van Delden opnieuw zijn talent om het menselijk bestaan te schetsen in korte, vaak humoristische verhalen.

De Haagse caféhouder verkaste enkele jaren geleden naar Meppel en begon daar een nieuw leven als schrijver en dichter. Elke dag schrijft hij een kort verhaal, meestal gaat het daarbij om observaties van mensen die hem opvallen op straat, in de supermarkt of op reis. Opvallend vaak speelt in deze nieuwe bundel echter ook de liefde een rol. Het boekomslag werd verzorgd door de Meppeler kunstenaar Joren Hans.

Reinier van Delden geeft zijn boeken uit in eigen beheer en heeft een website voor betalende leden. Van hem verschenen eerder ‘Zonder al te veel pretenties‘ (2018), ‘Maar goed …‘ (2019), ‘Ik doe wat ik kan‘ (2020), ‘Flierefluiten’ (2020), ‘Galmanspad’ (2021) en ‘Voor wie er even bij stilstaat’ (2022). De presentatie begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk.