Meppeler kandidaten voor de Tweede Kamer: Klaas Neutel

Klaas Neutel uit Nijeveen, Kandidatenlijst CDA plek 49. Frens Jansen

Meppel - Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer staan in totaal zes inwoners van Meppel. Tot aan de verkiezingen op woensdag 15 maart stelt de Meppeler Courant ze aan de kiezers voor; vandaag deel 7.

1 U bent al een tijdje weg uit de gemeenteraad, begon de politiek toch weer te kriebelen?
De politiek heeft bij mij altijd al gekriebeld. Ik ben al vanaf ongeveer mijn twintigste lid van het CDA of haar voorgangers. Ik ben overigens niet weggeweest uit de politiek. In 2014 ben ik gestopt als raadslid en een paar maanden later werd ik lid van Provinciale Staten.

2 Wat heeft het CDA goed gedaan in de campagne en wat heeft het CDA minder gedaan in de campagne?
Het CDA heeft haar standpunten goed voor het voetlicht kunnen brengen. Opkomen voor waarden en normen heeft het CDA altijd gedaan en komt nu ook goed uit de verf. Meer belasting voor de multinationals die vaak te weinig belasting betalen. Minder belasting voor het midden- en kleinbedrijf. Pleiten voor een betere arbeidsmarkt met meer vaste banen. Herinvoeren van de basisbeurs. Versterken van de Nederlandse identiteit. Meer geld voor veiligheid, zowel voor het leger als voor de politie als voor de rechterlijke macht. Ik zie op dit moment geen punten die niet goed zijn gegaan, maar misschien komt dat bij de evaluatie van de campagne naar voren.

3 Als u één wet/regel zou mogen invoeren of wijzigen, welke kiest u en waarom?
In mijn werk, ik ben directeur van een basisschool, loop ik aan tegen regelgeving en bureaucratie. Daarom zou ik de regels die gelden voor het inspectietoezicht in het onderwijs willen wijzigen. Het toezicht gaat nu uit van wantrouwen. Dat moet uit gaan van vertrouwen.

4 Wat verwacht u van de verkiezingsuitslag in Meppel? Volgt Meppel de landelijke lijn van het CDA?
Ik verwacht dat het in Meppel, net als in de rest van Nederland, goed zal gaan voor het CDA.

5 Wat zijn de politieke ambities van Klaas Neutel? Zien we u ooit terug in de Tweede Kamer?
Als ik met voorkeurstemmen gekozen wordt, is het ook mijn plicht om die zetel in te nemen. Zo niet, dan blijf ik met plezier Statenlid.