Meppeler sloeproeivereniging verzorgt roei-clinics tijdens het Grachtenfestival

De oudste (en enige) sloeproeivereniging van Drenthe. Aangeleverde foto

De Meppeler sloeproeivereniging ‘de Reest’ verzorgt tijdens Grachtenfestival roei-clinics en laat bovendien zien wat ze kunnen tijdens het het bungee-roeien.

Na de allereerste roeiwedstrijd in Zwartsluis en de wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden is het Grachtenfestival het derde evenement waaraan de Meppeler sloeproeivereniging ‘de Reest’ (MSRV de Reest) aan mee doet.

De vereniging heeft twee mooie sloepen in het haventje van Meppel, vlakbij de camperplaatsten. De leden trainen op het Meppeler Diep, de Hoogeveense vaart en de Reest.

MSRV de Reest kocht in het najaar van 2020 de eerste sloep in Lemmer. Deze heette toen nog ‘Lyts Leeuwke’. In de winter van 2020-2021 werd de sloep opgeknapt en veranderd van kleur. Zo werd de Minimug geboren.

Na de wedstrijd in Zwartsluis werd een tweede sloep aangeschaft. Een acht persoons kuikensloep die voorheen de Branie heette. Die werd tot de Meppeler Mug gedoopt.

De roeiers zijn tijdens de race Muiden-Pampus-Muiden onder barre omstandigheden met de Minimug 49ste geworden in een veld met 72 boten.

Inmiddels telt de vereniging 24 leden en zijn ze hard op weg om ook een vrouwenteam van de grond te krijgen.

Tijdens het Grachtenfestival gaat de club voor het eerst meedoen aan het bungee-roeien. Op zaterdag en zondag zijn de roeiers te vinden aan het Westeinde vlakbij de marineschepen.

Mocht je willen komen kennismaken of een keer mee willen roeien dan is dit je kans! MSRV de Reest verzorgt het gehele weekend roei-clinics.

Meer informatie is te vinden op de website www.sloeproeienmeppel.nl of facebookpagina: Sloeproeien Meppel.

Nieuws

menu