Meppeler vrijwilligers in het zonnetje gezet

De vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Foto: Daan Prest

Schouwburg Ogterop stroomde dinsdagavond vol met vrijwilligers die zich inzetten voor de Meppeler samenleving. Ze werden, onder toeziend oog van burgemeester Richard Korteland en op initiatief van de ChristenUnie, in het zonnetje gezet.

„De ChristenUnie is ervan overtuigt dat leven in Meppel mooier wordt als we echt samen willen leven. En dat laten jullie zien”, zei fractievoorzitter Gert Stam.

Het presentatieduo Harry Dijkema en Rick Buit nodigen meerdere mensen uit aan de talkshowtafel in het midden van de zaal. Na Petra Kroek, Jantina de Lange en Suus Schipper van het Leger des Heils volgt Wim de Kleuver van Duurzaam Nijeveen.

Dialect

Ook Frans Fleer schuift aan. Hij is de meest fitte vrijwilliger van de avond. Toen Fleer met vervroegd pensioen ging, meldde hij zich bij het COA aan als sportvrijwilliger. Hij verzorgt bootcamps en wandelt met de bewoners van de boot. „Ze vroegen me vanaf de eerste dag om Nederlands te spreken. Ik heb ze wel meteen duidelijk gemaakt dat dat dan in dialect zou zijn.”

In vier rondes kwamen vele andere tafelgasten langs. Koby Ravesteijn, die in 1991 begon met de Speel-o-theek, bijvoorbeeld. Een van haar collega’s, Elly Schwering, noemt de Speel-o-theek haar ‘derde kindje’. „Het is heel waardevol voor mij en hopelijk ook voor de mensen die er komen.”

Nieuws

menu