Meppelers dichters vallen buiten de boot bij uitreiking AMAI Award

Een gedicht van Xander als reactie op de uitreiking van de awards. Foto: Xander Driessen

De winnaars van de AMAI Award 2022 zijn zaterdag bekendgemaakt in het theater De Fransche School in Culemborg. Genomineerden Geke Maes, Judith van der Steeg en Xander Driessen uit Meppel zijn niet in de prijzen gevallen.

De dichters maakten kans om de prijs voor het beste Nederlandse gedicht, de quote of het woordaccount op Instagram te winnen.

Voor de publieksprijs en de juryprijs was door de jury vanuit ruim 2000 inzendingen een lijst samengesteld, bestaande uit 50 gedichten, 25 quotes en 20 spoken words. Zowel de jury als het publiek heeft uit deze lijst winnaars in elke categorie gekozen. Van Geke (@same_geek) en van Judith van der Steeg (@nondejuud) was een gedicht geselecteerd, en van Xander (@zeg_maar_) twee quotes. Geke won in 2021 nog een publieksprijs.

De drie genomineerden uit Meppel vielen dit jaar buiten de boot. Xander Driessen kwam op zijn Instagram-account terug op de verkiezing. ‘Het was een fijne avond, die Avond van de Amai. Een mooie gelegenheid om andere onlinedichters eens in het echt te ontmoeten (en dikwijls te beknuffelen), ik kijk nu al uit naar de Amai Zomer Meetup. Op naar Amai 2023!’

In de categorie Gedicht ging de juryprijs naar Christianne Scholtens (@dromendrinkenalsontbijt) en de publieksprijs naar Inge Zwerver (@wadwicht). Bij Spoken Word ging de juryprijs naar Suzanne Krijger en de publieksprijs naar Jesse Laport. Tot slot is er nog de categorie Quote; Saskia van Laere (@therapoezie) kreeg de juryprijs en Dempsey Hendriks (@woordwoeler) de publieksprijs.

Nieuws

menu