Meppelvoorelkaar: ‘Bedrijven uitdagen om iets goeds te doen’

Het platform Meppelvoorelkaar werd 2 jaar geleden feestelijk gelanceerd. Ebel Zandstra

Meppel - Meppelvoorelkaar, het online platform voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Westerveld, daagt alle bedrijven uit Meppel en Nijeveen uit om in september iets goeds te doen.

De bedrijven gaan met elkaar de strijd aan voor de titel 'Het mooiste bedrijf van de gemeente Meppel’ en maken kans op een compleet verzorgd maatschappelijk verantwoord teamuitje.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer bedrijven faciliteren hun werknemers in het doen van vrijwilligerswerk als onderdeel van een breder mvo-beleid. Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, ook de werknemers geven aan dat vrijwilligerswerk het werkplezier verhoogt.

Samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en/of burgers in de vorm van vrijwilligerswerk versterkt de samenleving. 'Een goed initiatief in de gemeente Meppel die dit ondersteund is de Meppeler Uitdaging. Om deze redenen heeft Meppelvoorelkaar in samenwerking met de Meppeler Uitdaging de maand september gekozen om íets goeds te doen’. Zij dagen bedrijven en werknemers uit om zich in te zetten voor de gemeente Meppel en een mede-inwoner van de gemeente Meppel.

Werknemers kunnen zich samen met een collega of meerdere collega's opgeven. Zij kunnen deze maand allerlei klussen oplossen van de doing good kalender zoals meedoen met de World Cleanup Day of de Run for Kika. Ook hoopt Meppelvoorelkaar de deelnemers te enthousiasmeren en inspireren zodat zij uiteindelijk blijvend betrokken blijven bij het thema 'vrijwilligerswerk' en 'een ander helpen'.

Actie

Buiten de eenmalige hulpvragen waar de bedrijven mee kunnen helpen, worden de bedrijven uitgedaagd om zelf een actie te organiseren. 'We willen de bedrijven oproepen om vanuit hun eigen kracht en talenten iets te organiseren. Zijn jullie collega's bij een bakkerij? Ga appeltaarten uitdelen in een verzorgingshuis en maak een praatje. Heb jij jouw sportschool opgetrommeld om mee te doen? Ga een uurtje ploggen in het park en raap afval op tijdens het joggen. Het gaat erom dat je er plezier in hebt en iets goeds doet met jouw talent', vertelt Lianne Dolstra, projectleider Meppelvoorelkaar.

De winnaar verdient niet alleen de titel 'Het mooiste bedrijf van de gemeente Meppel’. Ook wint het bedrijf een compleet verzorgd maatschappelijk teamuitje. Over de actie, de actievoorwaarden en bekendmaking staat meer informatie op de website van Meppelvoorelkaar.