Meppelvoorelkaar deelt cadeautjes uit op de Nationale Dag van de Vrijwilliger

Meppelvoorelkaar bedankt alle vrijwilligers met decemberkalender vol cadeautjes. Aangeleverde foto

Veel vrijwilligers in Nederland worden vandaag, op de Nationale Dag van de Vrijwilliger, in het zonnetje gezet. De Nationale Vrijwilligersdag is ieder jaar op 7 december. Alle vrijwilligers in gemeente Meppel ontvangen van vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar als bedankje een digitale decemberkalender, gevuld met meer dan 20 verschillende cadeautjes.

„We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan”, vertelt Lianne Dolstra van Meppelvoorelkaar. Juist met opnieuw een coronajaar, wat voor veel mensen niet makkelijk was. Voor al die duizenden uitgelokte glimlachjes, gedronken kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet, geven we graag wat geluksmomentjes terug. Daarom krijgt iedere vrijwilliger van ons een decemberkalender, vol met kleine cadeautjes. Van winacties tot korting tot online activiteiten, voor ieder wat wils.”

Op Meppelvoorelkaar kunnen inwoners makkelijk iets goeds doen. Voor een ander, de buurt, de gemeente, cultuur of natuur. Het werkt precies zoals die welbekende marktplaats maar dan zonder geld: vraag en aanbod op gebied van vrijwilligerswerk worden verzameld en gematched. Er doen al 1300 inwoners mee en er zijn ruim 1.000 matches gemaakt.

“Er staan nog 60 oproepjes op het platform open. Dat aantal groeit gewoon door, terwijl de instroom van nieuwe vrijwilligers de laatste maanden afneemt. De coronamaatregels hakken er bij kwetsbare Meppelers hard in, maar studie en werk gaan ‘gewoon’ door. Mensen denken geen tijd te hebben voor vrijwilligerswerk of weten niet hoe of waar ze kunnen bijdragen. Het platform helpt omdat het goed doen makkelijker maakt. En dat kan al in een uurtje! ”

Om alle vrijwilligers in gemeente Meppel te bedanken, is er vanaf 7 december voor ieder een digitale decemberkalender met meer dan 20 cadeautjes. “De kalender is er voor iedereen, maatschappelijke organisaties kunnen deze gratis bij ons aanvragen voor hun vrijwilligers. Naast bedanken, hopen we hiermee iedereen te inspireren om volgend jaar ook weer voor elkaar klaar te staan”, aldus Lianne Dolstra.

Nieuws

menu