Met z'n allen in de bus naar een dagje 'Dakajam-circus'. Honderden kinderen vertrekken vanuit Meppel naar militair oefenterrein bij Havelterberg

Verwachtingsvolle gezichten maandagmorgen op drie locaties in Meppel. Daar vertrokken in totaal zo’n driehonderd kinderen naar het dagkamp op het militaire oefenterrein in de bossen van Havelterberg. Op elke locatie stapten maximaal honderd kinderen in.

Klaar voor een dagje Dakajam.

Klaar voor een dagje Dakajam. Foto: Frens Jansen

Het jaarlijkse evenement wordt dit jaar voor de 71ste keer gehouden. De spelweek, voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar, was binnen een mum van tijd volgeboekt. Het grootste deel van de kinderen komt uit de gemeente Meppel, 25 zijn afkomstig uit de gemeente Westerveld.

Thema is dit jaar ‘circus’ en hierop zijn alle activiteiten afgestemd. De kinderen wordt begeleid door zestig vrijwilligers. Ouders kunnen, in verband met corona, de kamplocatie niet bezoeken, maar dit jaar gaat de ontvangst van burgemeesters, een delegatie van Defensie en andere genodigden wel door. Dit werd vorig jaar uit het programma geschrapt.

Deze week beleven de basisschoolkinderen hun Dakajam, volgende week gaan zo’n dertig jongeren tussen de 12 en 17 jaar van maandag tot en met vrijdag naar het militaire oefenterrein. Zij blijven er ook slapen, de bussen met de driehonderd basisschoolkinderen arriveren elke dag rond 16.00 uur weer op de drie vertreklocaties. Even bijkomen na een dagje vol indrukken.