Midwinternightshopping in de Woldstraat gaat niet door. Te weinig animo bij straathandelaren, straatacts en foodtrucks

Het midwinternightshoppen in de Woldstraat in Meppel drie jaar geleden Foto: Leo de Harder

De aangekondigde Midwinternightshopping in de Woldstraat in Meppel gaat zaterdag 17 december niet door.

„Er waren te weinig aanmeldingen voor kraampjes”, zegt Martin ten Hoor, eigenaar van de winkel Mart & Mel en één van de organisatoren van de wintermarkt. Ook kreeg de organisatie entertainmentacts, zoals foodtrucks, koren en livemuziek die de markt zouden moeten opvrolijken niet rond.

„We hadden het wel door kunnen laten gaan, want aan het enthousiasme van ons ligt het niet, maar dan zou de markt te klein worden en dat zou alleen maar leiden tot teleurstellingen bij het publiek. Dat is niet wat we willen, daarom is besloten om het niet te doen.”

Het afgelasten van deze editie betekent niet dat de midwinternightshopping nooit meer terugkomt, benadrukt Ten Hoor. Hij verwacht dat het sfeervolle feestje, wat het drie jaar geleden voor corona was, wel weer terugkeert.

Nu het nachtelijk shoppen zaterdag van de baan is wijst Ten Hoor op de gezelligheid in de straat overdag. „De winkels zijn zaterdag en zondag tot 17.00 uur geopend. De straat is sfeervol ingericht met veel uitstallingen op straat, kerstbomen en vuurtjes”, zegt hij uitnodigend.

Nieuws

menu