Mira Bloemen-Bekx uit Meppel vereeuwigd op de Walk of Fame van de Hanzehogeschool in Groningen

Mira Bloemen-Bekx uit Meppel won een internationale prijs met haar proefschrift over familiebedrijven. Foto: Marcel Jurian de Jong

Mira Bloemen-Bekx uit Meppel werd woensdagmiddag 22 september onder muzikale begeleiding vereeuwigd op de Walk of Fame van de Hanzehogeschool in Groningen.

Bloemen heeft die eer te danken aan de internationale prijs die ze ontving voor haar onderzoek naar de opvolging binnen familiebedrijven. Mira Bloemen van het Institute of Future Environments ontving daarvoor in 2020 de Best Doctoral Dissertation Award van het Family Firm Institute (FFI).

De Meppelse werd toegesproken door Dick Pouwels, de voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Het instituut huldigt medewerkers en studenten door de namen van prijswinnaars te plaatsen op de Walk of Fame, die ligt op het Zernikeplein tussen de Van OlstToren, BrugsmaBorg en Van DoorenVeste.

Elk jaar komen er nieuwe namen bij. Zo zijn de winnaars van de Hannie Schaftprijs, de Innovatieprijs en internationale muziekconcoursen inmiddels vereeuwigd.

Bloemen voelde zich „zeer vereerd om op het asfalt van de Hanzehogeschool te worden vereeuwigd.” Ze vond de prijs extra mooi omdat haar proefschrift door het „veld van familiebedrijven” was verkozen voor de Award van het FFI.

Nieuws

menu