Miranda de Haas en Nynke de Vries starten vrouwensupportgroep in Meppel: 'Vrouwen helpen aan meer economische veerkracht'

„We creëren voor anderhalf jaar een veilige omgeving waarin vrouwen de ruimte krijgen om achter hun kwaliteiten, mogelijkheden en wensen te komen. Sommigen zitten al zolang in een situatie van geldgebrek of in een sociaal isolement, dat ze geen perspectief meer zien. Wij willen de vrouwen helpen aan meer economische veerkracht.”

Nynke de Vries (links) en Miranda de Haas zijn een vrouwensupportgroep in Meppel begonnen.

Nynke de Vries (links) en Miranda de Haas zijn een vrouwensupportgroep in Meppel begonnen. Foto: Daan Prest

Miranda de Haas weegt haar woorden zorgvuldig als ze uitleg geeft over de vrouwensupportgroep, die ze half mei samen met Nynke de Vries startte. Ze weet zelf maar al te goed wat het is om „in de shit” te zitten en kent het gevoel dat bij iedere zonsopgang uitzichtloosheid de boventoon voert. Hbo-geschoold en toch in de bijstand. De Haas: „Ik voelde me eenzaam. Ik wil voor deze vrouwen degene zijn die ik zo gemist heb toen ik in die situatie zat. Door regelgeving kunnen ze eerder langer vastgehouden worden in die situatie, dan dat ze gestimuleerd worden eruit te komen. Ik ben ervan overtuigd dat we hen in deze groep verder kunnen helpen.”

Armoedesituatie

Nieuws

menu