Online wijnbedrijf Vinobox uit Meppel is failliet. Curator is optimistisch over mogelijke doorstart

De online verkoop van wijnen leek veelbelovend, maar onlangs viel het doek voor Vinobox in Meppel. Curator Ynze Talstra onderzoekt of het bedrijf een doorstart kan maken. Hij is voorzichtig optimistisch.

Online wijnbedrijf Vinobox uit Meppel is failliet. Volgens de curator ontwikkelde het bedrijf een interessant model voor de online verkoop van wijn. Hij denkt dat een doorstart zeker niet uitgesloten is.

Online wijnbedrijf Vinobox uit Meppel is failliet. Volgens de curator ontwikkelde het bedrijf een interessant model voor de online verkoop van wijn. Hij denkt dat een doorstart zeker niet uitgesloten is. Foto: archief Corné Sparidaens

Door het faillissement van Vinobox verliezen twaalf medewerkers hun baan. Flip Harmsma is de man achter het concept, dat in 2014 als een vriendendienst begon. Vinobox bood wijnpakketten aan op basis van gepersonificeerde smaakprofielen. Die werden opgesteld met behulp van algoritmes die in opdracht van de onderneming zijn ontwikkeld. Vervolgens werd de wijn gratis bezorgd.

Wijnabonnement

Nieuws

menu